HavaDurumu-Bugün HavaDurumu-Yarın HavaDurumu-3.Gün HavaDurumu-4.Gün
Atatürk    TC Kültür ve Turizm Bakanlığı

“2017 YILI TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA “YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI” DÜZENLENDİ

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel yemeklerin tanıtılması, unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin ortaya çıkarılması, geleneksel ve yöresel yemeklerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla Müdürlüğümüzce; Cumhuriyet Üniversitesinin katkılarıyla Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Uygulama Mutfağında “Yöresel Yemek Yarışması” düzenlendi. Üç farklı kategori için il ve il dışı katılımlarında olduğu yarışmaya 60 adet başvuru yapıldı. İki gün süren yarışmada ilk gün; hamur işi ve börekler ile ana yemekler, ikinci gün ise tatlılar kategorisinde ürünler yarıştı.

           Yarışmada; Cumhuriyet Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr.İbrahim Tuğkan ŞEKER, Cumhuriyet Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özlem AKIN, Sultanşehir  Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Esra ÖZKAN ÖNEM, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Çilhan ÖZKAYA, Sivas Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Nazım YİĞİT ile Yönetim Kurulu Üyesi Serkan AKGÜL, 4 Eylül Turizm Seyahat Acentası işletmecisi Mustafa GÜLMEZ ve Yöresel Ev Yemekleri Usta Öğreticisi Demet ERDİNÇ jüri heyeti olarak görev aldı.

           Sayın Valimiz Davut GÜL ve kıymetli eşleri, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Sayın Alim YILDIZ, Vali Yardımcısı Sayın Yeliz YILDIZHAN ve birçok protokol eşinin de katıldığı ve izlediği “Yöresel Yemek Yarışması”na halkımızdan da ilgi hayli fazlaydı.

          

          “Hamurişi ve Börekler” kategorisinde Lale TAŞ “Kuskus” ile birinci, Solmaz YÜKSEL “Yumurta Eriştesi” ile ikinci, Hülya YILDIZ “Saç Katmeri” ile üçüncü oldu.  “Ana Yemekler” kategorisinde birinci “Divriği Pilavı” ile Ünalcan KUTAL, ikinci “Üzümleme” ile Hatice ÇELİK, üçüncü ise “Turşu Kavurması” ile Busenur YILDIRIM oldu. ‘‘Yöresel Yemek Yarışması’’nın 2. günü gerçekleşen “Tatlılar” kategorisinde ise “Hurma” ile Necmiye YURDAKAL birinci, “Gazete Tatlısı” ile Mehtap ÜZÜMCÜ ikinci, “Güvem Peltesi” ile Aynur ASLAN üçüncü oldu.

           Yarışma sonrası düzenlenen ödül töreninde birincilere 2 çeyrek altın, ikincilere 1 çeyrek altın ve üçüncülere ise 1 gram altın verildi. Tüm katılımcılara katılım belgesi ve Jüri heyetine ayrıca teşekkür belgesi ile saz takdim edildi.

           Programın kapanış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Kadir PÜRLÜ, dereceye giremeyen yarışmacılara üzülmemelerini söyleyerek tüm katılımcılar için gezi programı düzenleneceğinin sözünü verdi.

  • DSC_0004.JPG
  • DSC_0086.JPG
  • DSC_0093.JPG
  • DSC_0095.JPG
  • DSC_0107.JPG
  • DSC_0108.JPG
  • DSC_0171.JPG
  • DSC_0183.JPG
  • DSC_1259.JPG
  • DSC_1284.JPG
  • DSC_1304.JPG
  • DSC_1390.JPG
  • DSC_1402.JPG
  • DSC_1433.JPG
  • DSC_1457.JPG

Bu site T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 340 kez gösterilmiştir.