HavaDurumu-Bugün HavaDurumu-Yarın HavaDurumu-3.Gün HavaDurumu-4.Gün
Atatürk    TC Kültür ve Turizm Bakanlığı

DOLMALAR

  
 
Pek yaygın olmamakla beraber soğan ve pırasa dolmaları, yazın biber ve patlıcan dolmaları yukarıda anlatıldığı şekilde hazırlanan etli iç ile doldurularak hazırlanır. Kışın şalgam yazın kabakta doldurulur. “Yavan Dolma” ise zeytinyağında soğanın, pirincin su ilavesiyle pişirilerek asma yaprağı ve lahana ile sarılmasıdır. İçine et konulmadığından mı yoksa zeytin yağını yağ saymadıklarından mı yavan dolma demişler.
Bu site T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 2050 kez gösterilmiştir.